Viering Vlaamse feestdag
Het stadsbestuur en de cultuurraad organiseren samen de 11 juliviering. De viering begint om 20 uur en vindt plaats in de Lakenhal. Het programma wordt gevuld met gelegenheidstoespraken van burgemeester Jan Peeters en auteur en journalist Vic De Donder. Pianist Dirk De Vos en gemengd koor De Gagel begeleiden de samenzang. Na afloop is er een receptie.

Wijkfeest in Diependaal
Op zondag 10 juli organiseren buurtcontactpunt De Klink en Vriendengroep Diependaal een wijkfeest in Diependaal. Alle bewoners van de wijk zijn tussen 11 en 19.30 uur welkom in het buurthuis. Het stadsbestuur ondersteunt wijk- en straatfeesten omdat ze mensen dichter bij elkaar brengen en ze de buurtbewoners op een positieve manier leren samenleven.

Piepschuim op het recyclagepark
Het college neemt deel aan de inzameling van piepschuim, georganiseerd door IOK afvalbeheer. In de nabije toekomst zullen inwoners van Herentals piepschuim naar het recyclagepark kunnen brengen. Het gaat vooral om piepschuim dat als verpakking dient voor elektrische toestellen. Het piepschuim moet droog, geurloos en proper zijn. Zo kan het materiaal gerecycleerd worden waarna het verwerkt wordt in isolerende bouwmaterialen zoals mortel.